Elektrisch verwarmen: 4 stappen!

Elektrisch verwarmen: 4 stappen!

Elektriciteit opwekken is duurzamer dan fossiele alternatieven zoals gas. Niet zo gek dat verwarmen middels een centraal verwarmingssysteem met cv-ketel én een wirwar aan leidingen en radiatoren zijn eind nadert. Tijd om over te stappen naar elektrisch verwarmen met één van onze kachels. Niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goedkoper dan stoken op gas! Nu hoor ik je denken: Waar begin ik en hoe kies ik de juiste elektrische kachel voor in mijn woning? Laat dat maar aan ons over!

1. Bepaal welke ruimtes je elektrisch gaat verwarmen

Voordat je overgaat tot de plaatsing van een Eurom kachel, is het belangrijk om goed zicht te hebben op de te verwarmen ruimte(s). Vraag jezelf eens af: voor welke soort ruimte wil ik verwarmen en hoe groot is deze? Is dit alleen de woonkamer, omdat je daar het vaakst bent? Of juist de slaapkamer, zodat jij het ‘s avonds en ‘s ochtends lekker snel warm krijgt? Als je dit voor jezelf helder hebt, kunnen we op zoek naar de juiste elektrische kachel(s) voor in jouw woning!

 

2. Houd rekening met de grootte van de ruimtes

Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen je nodig hebt. En dus is de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen zeker niet onbelangrijk. Stel je voor: je wilt je volledige woonkamer verwarmen. Dan kies je al gauw voor een groot toestel met het hoogste vermogen, maar in plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om meerdere (kleine) toestellen te plaatsen. Zo hoeven ze niet op maximaal vermogen te werken en dat maakt het verwarmen van je woonkamer een stuk energiezuiniger. En dat niet alleen, want de warmte wordt zo ook beter verdeeld over de ruimte! Waar wacht je nog op?

 

3. Bepaal hoe vaak en lang je elektrisch gaat verwarmen

Welke Eurom elektrische kachel geschikt is voor jouw woonruimte, hangt ook af van hoe vaak en hoe lang je van plan bent deze ruimte te verwarmen. Ben je een echte koukleum en breng jij je dag het liefst door in een volledig verwarmde woonkamer? Dan is een ventilatorkachel die de ruimte snel, maar luidruchtig opwarmt een no-go. De ventilatorkachel is daarentegen wel ideaal als je een ruimte snel warm wilt krijgen of als je een ruimte voor korte tijd wilt gebruiken. Kortom: welke ruimte en hoe je deze ruimte gebruikt, heeft dus invloed op de soort verwarming die je kiest. 

 

4. Last but not least: zorg voor goede isolatie

Natuurlijk moet je er niet aan denken dat de warme lucht die je zojuist hebt opgewekt, direct weer de ruimte verlaat. Zorg er daarom voor dat je huis goed geïsoleerd is en je niet hoeft te stoken voor de mussen. Lees ook eens ons blog met tips over energie besparen en kom erachter hoe je dit doet door middel van goede isolatie!

 

Jouw elektrische kachel koop je bij Hevu

Of je nu op zoek bent naar een convectorkachel, radiatorkachel of een keramische kachel: Hevu Tools heeft het allemaal! Bestel jouw nieuwe kachel online of bezoek onze winkel in Beek en Donk. En heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakspecialisten helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze!

Whatsapp