6 eenvoudige tips voor energie besparen

6 eenvoudige tips voor energie besparen

De energieprijzen rijzen de pan uit! Ik hoor je al denken: wat nu? Tijd om energie te besparen én bij te dragen aan een duurzamere toekomst. En geloof me, dat is makkelijker dan je denkt. Met een paar simpele oplossingen bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Tijd om aan de slag te gaan!

1. Schaf een elektrische kachel aan

Van gasverwarmers naar elektrische kachels is een logische eerste stap als het gaat om energie besparen. Eurom kachels zijn niet alleen een stuk zuiniger in gebruik, maar ook heel duurzaam en een stuk minder schadelijk voor het milieu. Ze stoten geen CO2 uit en zijn redelijk goedkoop in aanschaf. Neem bijvoorbeeld de Eurom Alutherm 1500 Wifi. Dit is een strak vormgegeven convectorkachel die in iedere woning past en is ideaal voor in de woonkamer, slaapkamer en zelfs op kantoor. Met een afstandsbediening, Wifi en Smart App besturing stel jij jouw elektrische kachel helemaal zelf in.

 

Nu vraag je je vast en zeker af: welke kachel is het meest geschikt voor het verwarmen van mijn woonkamer? Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren én de woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld een ruime woonkamer of zit je vaak op 1 plek? Dan is een plaatselijke verwarming de meest duurzame oplossing voor jou. Je hoeft dan niet de hele ruimte onnodig te verwarmen en dat scheelt je weer een hoop energiekosten aan het eind van de maand! Benieuwd naar welke elektrische kachel de perfecte toevoeging is voor jouw woonkamer? Neem contact met ons op of bekijk eens de tips van onze leverancier Eurom!

 

2. Kit naden en kieren dicht

Last van naden in je huis, bijvoorbeeld bij de deuren, ramen of buitenmuren? Dan stroomt de koude lucht van buiten je huis in, terwijl de verwarmde lucht je huis verlaat. Zonde van de energie én je geld. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen met de juiste materialen. Zo kit je met acrylaatkit of siliconenkit eenvoudig alle naden en kieren dicht. Ga op ‘kierenjacht’ en check waar de naden en kieren zich in jouw huis bevinden als het hard waait. Voel je tocht als je je hand ervoor houdt? Dan is het tijd om de kit erbij te pakken, want we stoken immers niet voor de mussen!

 

3. Houd warmte in huis met tochtstrips

Tocht in huis is alles behalve prettig, met name in de winter. Gelukkig is het dichten van tochtgaten en kieren een goedkope en bovendien simpele oplossing voor het tegengaan van vocht en tocht in je huis. Hoe je dit doet? Met behulp van een tochtprofiel of tochtband. Deze zijn er in verschillende materialen, namelijk kunststof EPDM, siliconen en aluminium.

 

4. Voorkom warmteverlies met buisisolatie

In elke woning liggen meters aan verwarmingsbuizen. Je kunt je wel voorstellen dat al deze buizen bij elkaar een hoop warmte uitstralen. Door jouw buizen te isoleren met buisisolatie kun je al snel 70 kilo CO2-uitstoot per jaar aan energie besparen! Bij Hevu Tools hebben we buisisolatie in verschillende diktes. Hoe dikker de isolatie, hoe meer je bespaart op energiekosten. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met het isoleren van jouw verwarmingsbuizen. En ben jij geen handige doe-het-zelver? Geen probleem, dit klusje is zo geklaard en je hebt er nauwelijks gereedschap voor nodig. Appeltje eitje!

 

5. Vervang oude lampen voor LED-verlichting

Switch van spaarlampen naar LED lampen. Deze zijn vele malen goedkoper in gebruik en bovendien een stuk milieuvriendelijker. En heb je geen spaarlampen, maar gloeilampen in huis? Dan is het helemaal verstandig om over te schakelen naar LED. Dit bespaart je maar liefst tientallen euro’s per jaar. En wist je dat LED verkrijgbaar is in allerlei kleuren en lichtintensiteiten? Zo zijn er LED lampen die lijken op gloeilampen of te gebruiken zijn als halogeenspots. 

 

6. Installeer een deursluiter op veelgebruikte deuren

Alle kleine beetjes helpen, zo ook het tijdig sluiten van deuren. Laat jij vaak de deur openstaan of heb je kinderen die regelmatig de deur vergeten te sluiten? Dan is een deursluiter de must have voor jouw woning! Een deursluiter is niet alleen handig tijdens de koude wintermaanden, maar ook tijdens de zomerdagen. Zo houd je tijdens de winterdagen de kou buiten, terwijl je tijdens de zomerdagen gemakkelijk de warmte buiten houdt. Win-win!

 

Deze tips zijn niet alleen ideaal voor energie besparen, maar leveren op den duur ook veel meer geld op dan dat ze kosten. Kortom: een goede investering! Meer bespaartips nodig of heb je vragen? We helpen je graag in onze winkel te Beek en Donk!

Whatsapp