Werkkleding voor in de winter

  • Geplaatst op
  • Door Joey van den Heuvel
  • Geplaatst in Werkkleding, Winter
Werkkleding voor in de winter

Als werknemer in de bouw- en aannemersbranche weet jij natuurlijk maar al te goed hoe belangrijk het dragen van werkkleding is. Maar welke werkkleding is nu het meest geschikt voor in de winter? Wij helpen je een handje, zodat jij (ook) dit jaar goed voorbereid de winter in gaat!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van werkkleding?

De temperaturen zijn langzamerhand aan het dalen en t-shirts worden vervangen door warme truien. Ook op je werk kun je maar beter goed voorbereid zijn op de koude weersomstandigheden. Zo kun je ook tijdens de koude werkdagen het maximale uit jezelf halen! Waar je precies op moet letten bij het kiezen van de juiste winterkleding?

 

Kies voor waterafstotende en winddichte kleding

Naast dat het belangrijk is dat jouw werkjas je lichaam op temperatuur houdt, is het van belang dat deze waterdicht en winddicht is en bovendien een stootje kan verdragen. Neem bijvoorbeeld Havep werkbroeken of jassen. De werkjassen zijn van hoogste kwaliteit en beschermen je tegen (milde) regenbuien en slecht weer. Dankzij het verlengde rugpad kun jij je in allerlei werkposities wringen waarbij de rug ten allen tijde bedekt blijft.

 

Natuurlijk is het wel zo praktisch als er ook genoeg opbergmogelijkheden zijn, zodat jij je pen, meetlint, waterpas en andere benodigdheden direct bij de hand hebt! Speciaal daarom is de Havep parka jas voorzien van binnenzakken, zijzakken, borstzakken, pennenzakjes en een napoleonzak. En ben je op zoek naar 100% waterdichte en winddichte regenkleding? Overweeg dan onze regenjassen-of overalls van Hydrowear.

 

Reflecterende veiligheidskleding

Veiligheidskleding is voor een aantal beroepen onmisbaar! Ben jij bijvoorbeeld metselaar of straatmaker? Dan is het van belang dat je goed zichtbaar bent tijdens werk en dan met name tijdens de donkere dagen. Veiligheidskleding is licht van gewicht en kan daarbij makkelijk gedragen worden over werkkleding. De kleding is voorzien van reflecterende banen die fel zullen reflecteren wanneer er licht geschenen wordt. Zo val jij gegarandeerd op!

 

Draag warme onderkleding

Comfortabel door kunnen blijven werken tijdens de koudere weersomstandigheden? Dan is het dragen van onderkleding iets wat je zeker niet moet onderschatten! Onderkleding houdt je warm en zorgt er tegelijkertijd voor dat je lichaam blijft ademen. Onze onderkleding  is gemaakt van zacht en stevig materiaal dat prettig aanvoelt op de huid. Zorg er dus voor dat je tijdens de wintermaanden meerdere lagen aantrekt!

 

Trek warme en stevige veiligheidsschoenen aan

Het kiezen van de juiste voetbescherming kan wel eens als lastig worden ervaren. Werkschoenen moeten comfortabel zitten en bovenal je voeten beschermen tegen vallende voorwerpen, het doortrappen van scherpe objecten, elektrische schokken of uitglijden. Er zijn veel verschillende soorten werkschoenen. Welke werkschoen het meest geschikt is voor jou, hangt af van de branche waarin je werkt. Hevu Tools is dé leverancier van Grisport werkschoenen. Deze schoenen zijn onder andere sterk, stevig, licht van gewicht en ook nog eens duurzaam. Eén van de bekendere werkschoen van Grisport is de 803 variant. Deze heeft antislip, is waterafstotend, ademend en voorzien van een Cambrelle voering die zorgt voor vochtregulering. 

 

Kniebeschermers

Ben jij professioneel dakdekker, hovenier, tegelzetter of beoefen je een soortgelijk beroep? Dan is het gebruik van stevige kniebescherming absoluut een must. De kniebeschermers van het merk Fento zijn lichtgewicht en zorgen voor een aangenaam draagcomfort waarbij er geen sprake is van een knellend gevoel. Daarnaast zijn onze kniebeschermers 100% waterdicht en dus ideaal voor in de winter!

 

Niet gebonden aan weersomstandigheden?

Niet gebonden aan weersomstandigheden omdat je simpelweg niet buiten hoeft te zijn bij het uitvoeren van je werkzaamheden? Ook dan is het van belang dat je kiest voor stevige werkkleding en de juiste bescherming. Je kleding hoeft dan niet waterdicht of winddicht te zijn, maar moet wel voldoen aan de veiligheidsnormen.

 

Jouw werkkleding vind je bij Hevu

Of je nu op zoek bent naar jassen, bescherming, onderkleding of handschoenen: Hevu Tools heeft het allemaal! Neem een kijkje in ons online assortiment werkschoenen, kleding en PBM of bezoek onze winkel in Beek en Donk. En heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakspecialisten helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze!

 

Whatsapp