Helemaal klaar voor de herfst: dit kun je niet missen!

  • Geplaatst op
Helemaal klaar voor de herfst: dit kun je niet missen!

Het einde van de zomer nadert en de herfst komt dichterbij. Voor velen betekent dit dat het tijd is om weer eens lekker in de tuin te klussen. Dit moet natuurlijk wel efficiënt en nauwkeurig gebeuren. In deze blog nemen we je mee de herfst in en vertellen we je welk gereedschap hiervoor essentieel is.

 

1. Trek de zomer net wat langer door 

Voordat we over het benodigde gereedschap beginnen, eerst nog wat anders. Wat dacht je ervan om de zomer nog nét wat langer te laten duren? In september en oktober kan het buiten ooit nog heel lekker zijn, maar net niet warm genoeg om hier lekker te gaan zitten. Een terrasverwarmer is dan een goede optie. Zo kun je de warmte wat langer behouden en extra maanden genieten van je gezellige buitenterras. 

 

2. Gereedschap om blad te ruimen

Nu over naar het essentiële ‘herfst-gereedschap’. Zodra de bladeren weer vallen weet je pas dat de herfst écht begonnen is. Heel sfeervol en kleurrijk, maar herfstbladeren kunnen zich snel ophopen in je tuin en op je oprit. Dit kan bij lagere temperaturen voor gladheid zorgen. Ook kunnen bladeren zuurstoftoevoer naar je gazon of naar je heggen blokkeren. Een krachtige bladblazer of een stevige hark kan je helpen om deze bladeren snel en efficiënt op te ruimen. 

 

3. De schop erin

Ga aan de slag met het verplanten van je planten, struiken of bomen. De grond houdt nu nog genoeg warmte vast van de zomer, waardoor het een top idee is om te gaan verplanten. Haal je schop dus tevoorschijn aan het begin van de herfst en verplaats de boel. Nog leuker: ga nieuwe bollen planten! Ook hiervoor is deze periode heel geschikt. 

 

4. Snoeigerei

Het voorbereiden van je tuin voor de winter is van essentieel belang om in het voorjaar weer een prachtige tuin te hebben. Daarom is de herfst het perfecte moment om de snoeischaar voor de dag te halen. Let op: er zijn een aantal struiken en planten die je beter met rust kunt laten in deze tijd. Wacht met het snoeien van je hortensia’s en vlinderstruiken, bijvoorbeeld liever tot het voorjaar. 

 

5. Hop het dak op!

Helaas zul je de mooie herfstbladeren niet alleen terugvinden in je tuin, maar ook in de dakgoot. Het is belangrijk om deze zuiver te houden. Klim daarom de ladder op en begin met het schoonmaken van je goot. Het is ook raadzaam om een bladvanger voor je regenpijp te gebruiken, om verstoppingen te voorkomen. Geloof ons: je bent hier uiteindelijk heel blij mee. De herfst is een geweldige tijd om klusprojecten rondom het huis en in de tuin aan te pakken. Van het werk pluk je vervolgens in het voorjaar de vruchten: letterlijk en figuurlijk. Weten welk gereedschap nou het beste bij je past, of heb je andere vragen? Neem vooral contact met ons op, wij helpen je graag! 

Whatsapp